W Suchowoli odbył się obiad u diabetyków

Jak uczyć, żeby nauczyć i nie znudzić? Jak trudną, fachową wiedzę przekazać w sposób ,,lekki, łatwy i przyjemny”? Tak, żeby słuchacze zechcieli przyjść na następną lekcję i jeszcze namówić do tego znajomych? Okazuje się, że o zagadnieniach najważniejszych i najpoważniejszych, bo dotyczących nieuleczalnej choroby, można rozmawiać w atmosferze dobrej zabawy, przy smacznym jedzeniu.

Tym razem wspólne gotowanie i dyskusja o zdrowym żywieniu odbyły się w Suchowoli. Udział w spotkaniu wzięli m.in. Członkowie Zarządu Województwa Podlaskiego Stefan Krajewski i Bogdan Dyjuk, burmistrz Suchowoli  Michał Matyskiel a także poseł na Sejm RP, były marszałek  województwa Mieczysław Baszko

– Dobrze, że się spotykamy, dyskutujemy o tym co jeść, jak przyrządzać potrawy tak aby nie tyle jeść co się odżywiać – mówił podczas spotkania Stefan Krajewski.

 

Bogdan Dyjuk podkreślał, że wędrujące „obiady czwartkowe” to znakomity pomysł.

– Organizując jedno z ostatnich spotkań w Augustowie, byliśmy pewni, że kolejnym miejscem do wspólnego gotowania i dyskusji o zdrowym odżywianiu musi być Suchowola.

 

Formuła Czwartkowych Obiadów u Diabetyków zrodziła się w redakcji magazynu ,,Cukrzyca a Zdrowie”, wydawanego  przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków.

Źródło” wrotapodlasia.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress