Kotlety ziemniaczano-szpinakowe

Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków, 40 dag szpinaku, 1 opakowanie kotletów sojowych, 2 jajka, bułka tarta, papryka, ser żółty. Sposób przygotowania: Szpinak należy blanszować i wymieszać z przekręconymi przez maszynkę ziemniakami, dodać jaka i starkowany ser. Kotlety sojowe podgotować. Do środka położyć ser żółty i paprykę. Zwinąć obtaczając w farsz ziemniaczano-szpinakowy. Panierować w tartej bułce…

Czytaj dalej

Sałatka ziemniaczana z koperkiem

Składniki: 50 dag ziemniaków, 4 jajka, pęczek koperku i 2 cebule. Sposób przygotowania: Ziemniaki należy ugotować w mundurkach i pokroić w półplastry. Jajka i cebulę pokroić w kostkę, koperek zaś drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem ( 4 łyżki majonezu wymieszanego z 4 łyżkami jogurtu). Smacznego! z przepisu Pani Leonardy Sokołowskiej z Wierzchlesia.

Czytaj dalej